Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip įveikti tinginystę: keturi naudingi patarimai

Sandra Alšauskienė

Tinginystės įveikimas – dažnas išš, su kuriuo susiduria daugelis žmonių asmeniniame ir profesiniame gyvenime. Paruošėme patarimų ir metodų, padėsiančių įveikti tinginystę ir padidinti produktyvumą.

Nustatykite aiškius planus ir prioritetus

Kovojant su tinginyste svarbu nusistatyti aiškius tikslus ir prioritetus. Pradėkite nuo to, kad nustatytumėte, ką reikia padaryti, ir suskirstykite tai didėjančia tvarka, pradėdami nuo lengviausių darbų. Tai padės jums išlikti susitelkusiems ir motyvuotiems.

Sukurkite tvarkaraštį ir jo laikykitės

Sukurti dienotvarkę gali būti veiksmingas būdas kovoti su tinginyste. Sukurkite tvarkaraštį, kuriame būtų numatytas konkretus ne tik darbui, bet ir poilsiui. Laikykitės jo kiek įmanoma dažniau, net ir tomis dienomis, kai nesijaučiate motyvuoti.

Raskite žmogų, kuris jus palaikytų

Puiku turėti žmogų, kuris primintų, kad reikia atlikti darbus. Pasidalykite savo planais ir pažanga su patikimu draugu, nariu ar kolega. Jie gali padrąsinti, palaikyti ir švelniai priminti, kad nesustotumėte.

Rūpinkitės savimi

Kartais tinginystė gali būti fizinio ar psichinio išsekimo rezultatas. Svarbu, kad rūpinimasis savimi taptų prioritetu, siekiant išlaikyti jėgas ir bendrą savijautą. Pakankamai miegokite, gerai maitinkitės ir reguliariai mankštinkitės.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą