Vasara – iškylų, žygių ir kvapnių kepsnių gryname ore metas. Tačiau ar žinote, kaip teisingai įdegti kepsninę arba šašlykinę? Papasakosime net kelias gudrybes, kaip tai padaryti.
Kaip įkurti ugnį kepsninei arba šašlykinei
Malkų pasirinkimas
- Geriausiai tinka vaismedžiai (obelys, kriaušės, vyšnios), nes tai suteikia malonų aromatą.
- Nerekomenduojama naudoti spygliuočių medžių, nes juose esančios dervos gali sugadinti mėsos skonį.
- Griliui galite naudoti paruoštas medžio anglis, kurių nesunku rasti parduotuvėse arba pasigaminti patiems.
Grilio uždegimas
- Į kepsninę įpilkite nedidelį kiekį medžio anglies.
- Viduryje padarykite krūvelę ir ant jos padėkite sausą kuro tabletę.
- Uždekite kurą ir palaukite, kol anglys pradės kaisti (raudonuoti).
- Įpilkite daugiau anglių.
Malkų uždegimas šašlykinėje
- Esant drėgnam orui, ugnį galite užkurti naudodami augalinį aliejų ir specialų skystį.
- Išdėliokite malkas stačiai atremdami vieną į kitą, užpilkite ant jų aliejaus, arba užpilkite specialaus skysčio ir uždegite.
- Aliejus užtikrins ilgalaikį degimą, o specialus skystis – pastovią liepsną.