Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip keičiasi jūsų kūnas ir sveikata sulaukus 30-ies – tyrimas

Mindaugas Bružas

Pasirodo trisdešimtmečio yra pačiame jėgų žydėjime. Tikėkimės, kad jaučiatės sveiki ir pakankamai žvalūs. Nors daugelis organizmo pokyčių iš tiesų pradeda vykti 40-ies, 50-ies ir 60-ies metų, 30-ies metų sulaukimas yra svarbus metas pradėti diegti sveikus įpročius ir pradėti (jei dar to nepadarėte) rūpintis savimi, ypač tinkamai maitintis.

Subalansuota, maistinga yra labai svarbi. Tiesą sakant, ekspertai ir tyrimai rodo: jei nesate atsargūs, tam tikri mitybos įpročiai gali sugadinti jūsų kūną jau po 30-ies.

Pažvelkime tiesai į akis: trisdešimties metų jūsų kūnas nėra toks pat, koks buvo dvidešimties. Vienas iš paplitusių klaidingų įsitikinimų yra tas, kad jūsų medžiagų apykaita neva sulėtėja. Tačiau, nepaisant to, ką mano daugelis žmonių, jūsų medžiagų apykaita iš tikrųjų nelėtėja iki 60 metų. Pagal tyrimų duomenis, kai kurios jūsų organizmo sistemos po 30 metų amžiaus patiria pokyčių:

  • Kaulų sveikata: po 30-ies metų jūsų kaulai pradeda prarasti mineralus ir tankį.
  • Raumenų sveikata: laikui bėgant jūsų kūnas pradės prarasti raumeninį audinį ir būtent po 30-ies šis procesas prasideda.
  • Kūno : su amžiumi kūno riebalų taip pat daugėja ir didėja rizika, kad atsiras pilvo riebalų.
  • Naujas taip pat parodė, kad aukštas kraujospūdis sulaukus 30 metų gali būti susijęs su prastesne smegenų sveikata.

„JAMA” žurnale paskelbtame tyrime nustatyta, kad 30-40 metų amžiaus žmonių, kuriems buvo nustatyta (aukštas kraujospūdis), smegenų tūris ir baltoji medžiaga vyresniame amžiuje buvo mažesni, o tai gali sukelti demenciją ir kitas neurodegeneracines komplikacijas. Tai reiškia, kad sulaukus 30 metų pasikeičia ne tik jūsų kaulai, raumenys ir figūra, bet ir širdies sveikata.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą