Raudonos žuvys (lašiša, upėtakis, arktinė palija, tunas) dažnai atlieka šventinio patiekalo vaidmenis, nes dėl brangumo jos dažniausiai patiekiamos tik ypatinga proga. Kepimui geriau rinktis šviežią produktą. Tokiu atveju neturėtų kilti problemų dėl sultingumo išsaugojimo. Tačiau verta vadovautis dar keletu paprastų gudrybių, kad patiekalas tikrai patiktų visiems.
Kokius svarbius dalykus reikia atsiminti?
Nepamirškite paruošti žuvies
Net ir paprasčiausias variantas gali sukurti tikrus stebuklus. Jei žuvies gabalėlis paliekamas marinuotis keletą valandų, paruoštas patiekalas tiesiog ištirps burnoje. Nebūtina eksperimentuoti su neįprastais marinatais. Pakanka sumaišyti alyvuogių aliejų su citrinos sultimis ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Nepersistenkite
Jei žuvis pasirodė sausa, priežastis dažniausiai yra per ilgas terminis apdorojimas. Todėl iš pradžių žuvies nepjaustykite per dideliais gabalėliais: jei atpjautos žuvies gabaliuko storis viršija tris centimetrus, gerą patiekalą paruošti bus sunkiau. Dėl to žuvis bus perkepta arba neiškepusi. Žuviai užtenka 10 minučių kepimo 160-170 laipsnių temperatūroje.
Slaptas ingredientas
Siekdami suteikti žuviai sultingumo ir minkštumo, patyrę šefai gaminimo metu užpila šiek tiek sviesto.