Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pasirinkus naują telefoną, vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų yra, teisingai krauti jį pirmą kartą. Skirtingi gamintojai ir ekspertai gali turėti skirtingas rekomendacijas, tačiau bendra taisyklė yra tokia: norint maksimaliai išnaudoti gyvavimo laiką, svarbu suprasti, kaip veikia šiuolaikinės ličio jonų baterijos, kurios dažniausiai naudojamos mobiliuose telefonuose. Suprasti šiuos technologijos aspektus yra svarbu, nes tai gali padėti išvengti klaidų, kurios gali sutrumpinti baterijos tarnavimo laiką. Taip pat svarbu pažymėti, kad tinkamas gali padidinti telefono naudojimo efektyvumą ir sumažinti galimybę, kad nustotu veikti dėl baterijos gedimo.

Kaip teisingai krauti naują telefoną?

Pirmą kartą kraunant telefoną, svarbiausia yra nesikrauti per daug. Gamintojai dažnai rekomenduoja, kad baterija neviršytų 80-90% įkrovimo lygio ir nekristų žemiau 20-30%. Tai galima lengvai pasiekti naudojant įkrovimo valdymo programas, kurios dabar yra standartinės daugelyje naujų telefonų. Atminkite, kad per dažnas baterijos perkrovimas gali pakenkti jos ilgaamžiškumui, o per mažas krovimas gali sumažinti jos naudingumo laiką. Todėl, jei norite ilgai naudoti savo telefoną, svarbu išlaikyti optimalų įkrovimo lygį.

Visiškai naujo telefono krovimas

Baterijos tipas ir jos technologija

Mūsų laikais dauguma mobiliojo telefono gamintojų naudoja ličio jonų (Li-ion) arba ličio polimerų (Li-Po) baterijas. Šios baterijos pasižymi aukštu energijos tankiu, ilga tarnavimo trukme ir maža savaimine iškrovos sparta, todėl yra itin tinkamos mobiliojo ryšio įrenginiams. Šių baterijų chemijos principas yra pagrįstas ličio jonų judėjimu tarp anodo ir katodo per elektrolitą įkrovimo ir iškrovimo metu. Šis procesas yra greitas, efektyvus ir minimaliai veikia baterijos naudingumo laikotarpį.

Tačiau svarbu pažymėti, kad net ir naudojant aukščiausios kokybės ličio jonų ar ličio polimerų baterijas, jų efektyvumas laikui bėgant mažėja. Tai yra dėl natūralių elektrocheminių procesų, vykstančių baterijose, kurie palaipsniui pažeidžia baterijų struktūrą. Norint užtikrinti, kad telefonas tarnautų kuo ilgiau, svarbu teisingai rūpintis telefonu ir krauti jį laikantis gamintojo rekomendacijų.

Be to, reikėtų pažymėti, kad skirtingi telefono modeliai gali naudoti skirtingų tipų baterijas, kurios gali reikalauti skirtingo priežiūros būdo. Pvz., kai kurie išmanieji telefonai turi nekeičiamas baterijas, kurios turi būti keičiamos tik gamintojo arba autorizuotame servise, o kiti modeliai turi keičiamas baterijas, kurias vartotojai gali pakeisti patys.

Pirmojo krovimo mitas

Daugelis žmonių tiki mitu, kad pirmą kartą kraunant telefoną reikia jį pilnai iškrauti, tada pilnai įkrauti ir palikti krautis per naktį. Tačiau šis kilo iš senesnių baterijų, kurios dabar yra mažai naudojamos. Dėl ličio jonų baterijos technologijos, tai nėra būtina. Šis mitas tebėra išlaikytas dėl senosios NiCad (nikelio kadmio) baterijų, kurios turėjo „atminties efektą” ir reikalavo visiško iškrovimo ir įkrovimo ciklo, kad išvengtų ankstyvo baterijos naudojimo trukmės sumažėjimo. Tačiau šiuolaikinės ličio jonų baterijos veikia kitaip, todėl šis mitas nėra taikomas.

Išvada

Kraunant naują telefoną, svarbu suprasti, kad nėra vieno „teisingo” būdo, kaip tai padaryti. Svarbiausia yra suprasti baterijos technologiją ir laikytis rekomendacijų, kurios padės išlaikyti bateriją ilgiau. Taip pat verta paminėti, kad skirtingi telefonų modeliai ir gamintojai gali turėti skirtingas rekomendacijas, todėl visada verta pasikonsultuoti su gamintoju arba technologijos ekspertu. Mes, Varlė.lt komanda, esame čia, kad padėtume jums maksimaliai išnaudoti savo technologijas. Jei norite įsigyti naują telefoną, apsilankykite mūsų svetainėje, kur rasite platų telefonų asortimentą už gerą kainą. Mes visada pasirengę padėti jums rasti geriausią įrangą, atitinkančią jūsų poreikius ir biudžetą, todėl neabejokite kreiptis į mus su bet kokiais klausimais.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą