Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip lengvai ir paprastai nulupti česnaką: 5 išbandyti būdai

Mindaugas Bružas

Mėgstate česnakus, bet nelabai mėgstate juos lupti? Tai suprantama: kol atsikratote česnako luobelės, nesinori nei česnako, nei maisto ruošimo. Tačiau yra 5 lengvi būdai, lengvai nulupti česnaką – apie juos skaitykite šiame straipsnyje.

Kaip greitai nulupti česnaką peiliu – 1 būdas

Virtuvės šefai česnaką nulupa peiliu, tačiau šiek tiek kitaip nei mes. Padėkite česnako skiltelę ant pjaustymo lentos ir paspauskite ją plokščiąja peilio puse, o ant viršaus prispauskite delnu. Šiek tiek česnakui praskilus, česnako luobelė lengvai atsiskirs.

Beje, taip sutraiškytą česnaką geriausia naudoti keptuvėje esančiam aliejui pagardinti.

Kaip nulupti česnaką vandenyje – 2 būdas

Česnako skilteles užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 30 minučių. Česnakų žievelės sugers vandenį ir jas bus galima lengvai pašalinti.

Jei neturite laiko, taip pat galite česnakus užpilti karštu vandeniu ir palikti minutei – žievelė lengvai nusilups.

Kaip nulupti daug česnakų naudojant puodą – 3 būdas

Virtuvės šefai tvirtina, kad tai greitas būdas nulupti daug česnakų. Būkime atviri: išbandėme – šis metodas ne visada veikia šimtu procentų (bet tai veikiau priklauso nuo česnako) ir netinka jauniems česnakams (jie nėra sausi).

Paimkite puodą su dangčiu ir sudėkite į jį neluptas česnako skilteles. Uždenkite dangčiu ir stipriai pakratykite – česnako luobelė turėtų nusilupti, o jums beliks tik išimti nuluptas skilteles.

Česnako skiltelės

Kaip nulupti česnaką stiklainyje – 4 būdas

Česnakus stiklainyje galite nulupti tokiu pat būdu. Norėdami tai padaryti, sudėkite česnako skilteles į stiklainį ir jį pakratykite – dėl šio „pakratymo” luobelė atsiskiria.

Kaip nulupti česnaką mikrobangų krosnelėje – 5 būdas

Dar vienas paprastas būdas nulupti česnaką. Sudėkite česnako skilteles į dubenėlį ir 15-20 sekundžių pašildykite mikrobangų krosnelėje. Galingumas turi būti nustatytas maksimalus. Po to išimkite dubenėlį su česnakais ir lengvai juos nulupkite.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą