Jums reikia paruošti žuvį, bet nežinote, kaip ją tinkamai išvalyti? Parengėme išsamų vadovą, kuris padės greitai ir lengvai susidoroti su šia iš pažiūros sudėtinga užduotimi.
Susirinkite visus reikiamus įrankius
Jums reikės aštraus peilio, pjaustymo lentos, dubens su vandeniu ir šiukšlių maišo arba maisto atliekų konteinerio.
Nulupkite žuvį
Nulupus žvynus pašalinamas išorinis žuvies odos sluoksnis, kuris gali būti kietas ir nemalonus skoniui. Norėdami tai padaryti, tvirtai laikykite žuvį už uodegos, o žvynus nubraukite peiliu arba žuvies grandikliu.
Pašalinkite žuvies vidų
Pirmiausia padarykite nedidelį pjūvį išilgai žuvies pilvo, nuo išangės iki žiaunų. Būkite atsargūs, kad nepražiopsotumėte vidaus organų. Pirštais arba šaukštu pašalinkite vidinius žuvies organus, stengdamiesi atsikratyti viso virškinamojo trakto. Išplaukite ertmę vandeniu. Įsitikinkite, kad ši ertmė yra švari.