Kurie pavargo nuo mėsos marinavimo majoneze ir kituose padažuose, nuo šiol šis receptas bus tobuliausias. Prieskonių rinkinys suteiks patiekalui neįtikėtino aromato, sultingumo ir skonio.
Neįtikėtino skanumo marinatas mėsai
Ingridientai:
mėsa – 500 g;
grietinė – 100 g;
medus – arbatinis šaukštelis;
citrinos sultys – šaukštas;
druska – arbatinis šaukštelis;
kalendra – krūva;
mėtų – 2 lapai;
lauro lapas – 1 vnt .;
maltos kalendros – ketvirtadalis arbatinio šaukštelio;
džiovintas raudonėlis – ½ arbatinio šaukštelio;
ciberžolė – ½ arbatinio šaukštelio;
raudona aitrioji paprika – ketvirtadalis arbatinio šaukštelio.
PARUOŠIMAS
Supjaustykite mėsa 2-3 cm storio gabalais. Į jį dubenyje suberiami prieskoniai, dedama grietinė ir medus.
Mėta ir kalendra susmulkinamos ir supilamos į marinatą. Sudedamosios dalys kruopščiai sumaišomos, kad kiekvienas mėsos gabalas būtų padengtas mišiniu.
Išmaišę ant viršaus uždėkite lauro lapelį ir uždenkite dubenį dangteliu arba maistine plėvele.
Mėsą reikia marinuoti mažiausiai 30 minučių, bet geriau palikti valandai.