Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip naudoti spalvų ratą interjero dizainui: tai geriausias būdas pasirinkti tonus

Odeta Bartkevičiūtė

Jei nežinote, teisingai derinti spalvas ar kurie tonai yra tobula jūsų mėgstamiausių pora, yra jūsų gelbėtojas. Naudodami šį įrankį galite nustatyti geriausius spalvų derinius.

Kas yra spalvų ratas? Tai patogus įrankis, rodantis, kaip pagrindinės, antrinės ir tretinės yra susijusios viena su kita. Kitaip tariant, tai padeda greitai pamatyti, kokios spalvos dera kartu. Mes jums pasakysime, kaip teisingai naudoti spalvų ratą.

Kas yra spalvų ratas?

Spalvų ratą sukūrė Isaacas Newtonas, kad nustatytų įvairius spektro spalvų ryšius. Iš esmės tai yra vaizdinis 12 rato spalvų vaizdas nuo pirminių atspalvių iki antrinių spalvų ir pan.

Spalvų ratas aiškiai ir akimirksniu parodo, kurie atspalviai kontrastuoja vienas su kitu, kurie gali būti naudojami kaip kitų tonų akcentai ir pan.

Struktūriškai ant rato yra trys pagrindinės spalvos: raudona, geltona ir mėlyna; trys antrinės spalvos yra žalia, oranžinė ir violetinė (kai susimaišo dvi pagrindinės spalvos ir susidaro kita).

Taip pat yra šešios tretinės spalvos – pirminių ir antrinių spalvų mišiniai. Tai raudonai oranžinė, geltonai oranžinė, geltonai žalia, mėlynai žalia, mėlynai violetinė ir raudonai violetinė.

Vienoje pusėje pateikiamos šiltos spalvos (raudona, geltona ir rožinė). Kitoje pusėje rasite šaltesnių atspalvių (mėlyna, žalia ir violetinė).

Pastelinių spalvų ratas

Monochromatinės spalvų schemos

Monochromatinės spalvos (taip pat vadinamos panašiomis) priklauso tai pačiai spalvų šeimai. Jie sukuria schemą, kuri yra tos pačios spalvos atspalvių derinys.

Tai gali būti, pavyzdžiui, mėlynos ir indigo spalvos derinys. Norėdami naudoti spalvų ratą, kad atitiktų panašias spalvas, vadovaukitės šiais patarimais:

  • pasirinkti pagrindinę spalvą;
  • pažiūrėkite į tonus, esančius abiejose pagrindinės pusėse.

Tai bus jūsų antroji ir trečioji spalvos.

Papildomos spalvų schemos

Papildomos spalvos yra priešingos pagrindinei spalvai, pavyzdžiui, raudona ir mėlyna. Sujungus juos interjere, jie atrodo tiesiog nuostabiai.

Tai reiškia, kad vėl reikia pasirinkti pagrindinę spalvą ir tiesiog pažvelgti į priešingą spalvų rato pusę.

Kontrastingos spalvų schemos

Tamsios ir šviesios spalvos būtinai sukuria kontrastą. Jie yra priešingose ​​apskritimo pusėse, pavyzdžiui, tamsiai mėlyna ir šviesesnė iš kitos spalvų – geltona.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą