Kaip neapsigauti sveriant prekes ant svarstyklių: pagrindinės pardavėjų schemos

Turbūt kiekvienam, kuris ką nors pirko turguje ar parduotuvėje, yra tekę patirti jausmą, kad pardavėjas jį apgaudinėja. Daugeliu atvejų šis jausmas mūsų neapleidžia. Taip yra todėl, kad nesąžiningi pardavėjai gali apgauti sverdami prekes svarstyklėmis.

Kaip nuo to apsisaugoti?

Kad apsisaugotumėte nuo nereikalingų išlaidų pirkdami prekes pagal svorį, atkreipkite dėmesį į pardavėjo naudojamas svarstykles.

Toks prietaisas turi būti įvertintas ir patikrintas. Ant kiekvienų svarstyklių turi būti lipdukas, paskutinį kartą buvo patikrintos. Svarbu tai, kad pirkėjo prašymu pardavėjas privalo pateikti matavimo prekių svoriui patikrinti.

Kaip pardavėjai apgaudinėja pirkėjus?

Dažniausiai pasitaikanti apgaulė – kai svarstyklės stovi ne tiesiai, o kampu. To galite nepastebėti, nes jos paslėptos už padėklų su vaisiais ar daržovėmis. Paprašykite pardavėjo padėti svarstykles jums prieinamoje vietoje. Svarbu, kad svarstyklių ciferblatas būtų nustatytas į „0”.

Be to, daug lengviau apgauti pirkėją, kuris perka kelis daiktus iš karto. O jei pardavėjas iš karto įvardys prekių svorį ir kainą, nedaugelis galės prisiminti.

Įsitikinkite, kad pardavėjas viską sveria lėtai. Jei jums atrodo, kad pardavėjas blaškosi, jis tikrai gudrauja.

Kartais pardavėjas įtraukia pirkėją į pokalbį, kad prigesintų jo dėmesį, kviečia pirkėją pasirinkti kitą prekę, kol sveria pirmąją. Arba pardavėjas staiga už gaminį ant svarstyklių ir tuoj pat jį nuima, kad pirkėjas neturėtų laiko pastebėti svorio.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos