Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Numesti svorio bus lengviau, nei galvojate: 3 pagrindiniai principai

Sandra Alšauskienė

Svorio dažniausiai priauginame per įvairias šventes, persivalgydami, bei nesaikingai vartojant alkoholį. Kitiems žmonėms tai yra tiesiog gyvenimo būdas – kuo daugiau valgyti, taigi turite būti sotūs ir išsipūtusiais pilvais.  Yra ne mažai būdų priaugusį svorį. Žemiau pateikiame tris būdus, kaip tai padaryti.

Atsisakykite cukraus ir krakmolo

Svarbiausia yra sumažinti cukrų ir krakmolą (angliavandenius). Tai padarę, alkio lygis sumažės ir jūs suvalgysite daug mažiau kalorijų. Nuo šiol jūsų organizmas degina angliavandenius energijai, kūnas pradeda maitintis kaupiamais riebalais.

Kitas angliavandenių deginimo procesas yra tai, kad jūsų kūne sumažinamas insulino kiekis, todėl inkstai iš jūsų kūno išskiria natrio ir vandens perteklių. Tai sumažina pūtimą ir nereikalingą vandens svorį.

Per pirmąją savaitę, jūs atsikratysite net iki 4,5 kg antsvorio!

 

Sveikas svorio metimas

Valgykite baltymus, riebalus ir daržoves

Valgant pusryčius, pietus ir vakarienę, lėkštėje turėtų būti baltymų, riebalų ir mažai angliavandenių turinčių daržovių.

Baltymų šaltiniai

  • Mėsa: jautiena, vištiena, kiauliena, ėriena ir kt.
  • Žuvis ir jūros gėrybės: lašiša, upėtakis, krevetės ir kt.
  • : Geriausi yra sveiki (virti) kiaušiniai su tryniu.

Mažai angliavandenių turinčios daržovės

  • Brokoliai
  • Žiediniai kopūstai
  • Špinatai
  • Pomidorai
  • Briuselio kopūstai
  • Kopūstai
  • Salotos
  • Agurkas

Nebijokite įsidėti daugiau šių daržovių į savo lėkštę, šios daržovės neturi daug kalorijų. Jų galima per dieną suvalgyti didžiulį kiekį.

Riebalų šaltiniai

Nebijokite valgyti riebalų, nes bandymas visiškai atsisakyti angliavandenių ir vartoti mažai riebalų yra garantuota nesėkme. Tiesiog prarasite norą, nusivilsite ir grįšite prie senų įpročių.

3 kartus per savaitę – sportuokite

Geriausias pasirinkimas yra eiti į sporto salę 3–4 kartus per savaitę. Padarykite apšilimą ir pakelkite keletą svarmenų. Jeigu niekada nesate buvę sporto salėje, paprašykite trenerio pagalbos. Sportuodami sudeginsite daug kalorijų ir neleisite sulėtinti medžiagų apykaitos, o tai yra dažnas šalutinis svorio metimo poveikis.

Jeigu svorių kilnojimas jums nėra tinkamas pasirinkimas, užteks atlikti keletą kardio treniruočių, pavyzdžiui, vaikščioti, bėgioti, važiuoti dviračiu ar plaukti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą