Parduotuvių lentynose galima rasti daugybę skirtingų šokolado rūšių. Tačiau jei norite išsirinkti natūralų produktą, bet nežinote, kaip tai padaryti, nesijaudinkite. Šiame straipsnyje įvardinsime kelis požymius, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį norint atpažinti natūralų šokoladą.
Atkreipkite dėmesį į sudedamąsias dalis
Natūralus šokoladas paprastai turi trumpą sudedamųjų dalių sąrašą, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra kakavos pupelės, trinta kakava arba kakavos masė. Venkite šokolado su dirbtiniais aromatais, dažikliais ar konservantais, nes tai rodo, kad produktas gali būti ne natūralus.
Patikrinkite kakavos kiekį procentais
Natūraliame šokolade paprastai būna daug kakavos, pavyzdžiui, daugiau kaip 70 %. Tai rodo, kad kakavos kiekis yra didesnis, o pridėtinio cukraus ar kitų sudedamųjų dalių – mažesnis. Žinoma, toks šokoladas bus sodresnio ir intensyvesnio skonio. Ne visi tokį mėgsta, tačiau jis bus daug naudingesnis jūsų organizmui.
Atkreipkite dėmesį į tekstūrą ir išvaizdą
Natūralus šokoladas yra šiek tiek grūdėtos tekstūros ir pakankamai tamsus, nes jame yra kakavos sausųjų medžiagų. O pavyzdžiui prastos kokybės šokoladas bus šviesesnės spalvos ir labai lygios tekstūros, lyg kremas.
Pasikliaukite savo skoniu
Jeigu įmanoma, paragaukite šokolado ir atkreipkite dėmesį į jo skonį ir aromatą. Natūralus šokoladas, palyginti su nekokybišku šokoladu, yra kartesnio skonio. Priklausomai nuo kakavos pupelių kilmės, jis gali turėti vaisių, riešutų ar gėlių natų.