Pyragaičiai „Bulvytė” buvo visų mėgstamiausias skanėstas. Šis skanėstas tebegaminamas ir šiandien, tačiau labai sunku rasti tokį skonį, kokį prisimenate iš vaikystės.
Pyragaičiai pavadinimu „Bulvytė”
Reikės:
- 200 g maltų sausainių;
- 100 g sviesto;
- 100 g kondensuoto pieno;
- 50 g kakavos miltelių;
- 100 g riešutų;
- Kakava pabarstymui.
- Pirmiausia reikia sumalti sausainius iki trupinių. Tai galima padaryti smulkintuvu arba, sudėjus sausainius į plastikinį maišelį, sutrinti juos kočėlu ar kitu sunkiu daiktu.
- Sviestą ištirpinkite ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje, stengdamiesi neperkaitinti.
- Sutrintus sausainius sumaišykite su kakavos milteliais ir kondensuotu pienu. Mišinį gerai išmaišykite.
- Palaipsniui supilkite ištirpintą sviestą į sausainių ir kakavos miltelių mišinį, atsargiai maišydami, kad gautųsi vientisa masė.
- Iš gautos masės suformuokite nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Į kiekvieną rutuliuką galite įdėti po raziną ar riešutą, kad pyragui suteiktumėte papildomo skonio ir tekstūros.
- Kiekvieną rutuliuką apvoliokite smulkintuose riešutuose. Kamuoliukus taip pat galite pabarstyti kakavos milteliais.
- Paruoštus rutuliukus sudėkite ant padėklo ir kelioms valandoms palikite šaldytuve, kad šiek tiek sukietėtų ir įgautų sodresnį skonį.