Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pagaminti senovinius pyragaičius „Bulvytė” – prisiminkime tai ką senai pamiršome

Mindaugas Bružas

čiai „Bulvytė” buvo visų mėgstamiausias skanėstas. Šis skanėstas tebegaminamas ir šiandien, tačiau labai sunku rasti tokį skonį, kokį prisimenate iš vaikystės.

Pyragaičiai pavadinimu „Bulvytė”

Reikės:

  • 200 g maltų sausainių;
  • 100 g sviesto;
  • 100 g kondensuoto pieno;
  • 50 g kakavos miltelių;
  • 100 g riešutų;
  • pabarstymui.

pasigaminti:

  1. Pirmiausia reikia sumalti sausainius iki trupinių. Tai galima padaryti smulkintuvu arba, sudėjus sausainius į plastikinį maišelį, sutrinti juos kočėlu ar kitu sunkiu daiktu.
  2. Sviestą ištirpinkite ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje, stengdamiesi neperkaitinti.
  3. Sutrintus sausainius sumaišykite su kakavos milteliais ir kondensuotu pienu. Mišinį gerai išmaišykite.
  4. Palaipsniui supilkite ištirpintą sviestą į sausainių ir kakavos miltelių mišinį, atsargiai maišydami, kad gautųsi vientisa masė.
  5. Iš gautos masės suformuokite nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Į kiekvieną rutuliuką galite įdėti po raziną ar riešutą, kad pyragui suteiktumėte papildomo skonio ir tekstūros.
  6. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite smulkintuose riešutuose. Kamuoliukus taip pat galite pabarstyti kakavos milteliais.
  7. Paruoštus rutuliukus sudėkite ant padėklo ir kelioms valandoms palikite šaldytuve, kad šiek tiek sukietėtų ir įgautų sodresnį skonį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą