Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pagerinti garso izoliaciją bute?

Mindaugas Bružas

Šiuolaikinių daugiabučių namų ypatybė – žemas garso izoliacijos lygis. Taip yra dėl vystytojų siekio taupyti medžiagas ir didinti patalpų naudingąjį tūrį. Tačiau vėliau norima atsikratyti įvairių rūšių triukšmo. Smūginis atsiranda, kai kas nors metama ant grindų arba bėgioja vaikas. Ore sklindantis triukšmas atsiranda, kai garsiai klausotės muzikos arba žiūrite filmą per namų kino teatrą.

Atsižvelgiant į patalpos tipą ir dydį, galima naudoti įvairių tipų garso izoliacines medžiagas. Dabar labai populiarios daugiasluoksnės plokštės, kurių izoliacijos storis siekia iki 5 cm, tačiau jas galima montuoti tik ant idealiai lygių paviršių.

Yra konstrukcijų, primenančių vėdinamąjį fasadą, kai prie paviršiaus pirmiausia pritvirtinamos metalinės kreipiančiosios, tada klojama izoliacinė medžiaga, o konstrukcija uždengiama dekoratyvinėmis plokštėmis.

Galima naudoti ir klijų pagrindu pagamintą izoliaciją, tačiau ir šiuo atveju reikės iš anksto paruošti paviršius. Jei statybų darbai neįmanomi, pabandykite sukurti interjerą naudodami kamštinės medienos elementus ir kilimus. Tai pagerins buto garso izoliaciją, tačiau reikės daugiau laiko valant butą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą