Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip paprastai ir efektyviai išvalyti automobilio oro kondicionierių?

Mindaugas Bružas

Laikui bėgant automobilio klimato sistema užsikemša nešvarumais, o ant garintuvo ir filtro atsiranda mikrobų ir bakterijų ląstelių. Tad norint nesusirgti peršalimo ligomis ir kvėpuoti švariu oru, kondicionieriams reikia profilaktikos.

Automobilio kondicionieriaus valymas

Pagrindinė kliūtis, trukdanti dulkėms ir nešvarumams prasiskverbti į mašinos vidų, yra salono filtras. Jis ne tik apsaugo vairuotojo ir keleivių plaučius, bet ir neleidžia susidaryti nešvarumams ant įvairių oro deflektorių dalių. Todėl primygtinai rekomenduojame reguliariai keisti šį filtrą.

Automobilio kondicionieriaus valdymas

Toliau reikėtų atkreipti dėmesį į oro kondicionieriaus garintuvą. Juk būtent ant jo paviršiaus susidaro palanki aplinka bakterijoms ir grybeliams vystytis. Tai galite suprasti iš nemalonaus kvapo.

Prie šio prietaiso galite patekti iš salono nuėmę apatinę priekinio skydelio dalį. Tada skudurėliu ir muiluotu tirpalu atsargiai nuvalykite paviršių ir duokite laiko išdžiūti. Brangesnis būdas – parduotuvėje įsigyti dezinfekcinį valiklį. Jis taip pat efektyviai išvalo visus oro padavimo takus automobilyje. Kai jį naudoti, skaitykite čia:

Įkiškite komplekte esančią žarną į kondensato nutekėjimo vamzdelį ir nuspauskite mygtuką. Visos valymo putos bus supurkštos tiesiai į garintuvą. Maksimaliai įjungiame kondicionierių ir 10 minučių išlipame iš automobilio. Tokiais paprastais būdais ne tik palaikysite švarą automobilyje, bet ir padėsite sau.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą