Midijos yra ne tik labai skanios, bet ir sveikos. O gaminimo greitis sužavės kiekvieną. Išbandykite šį paprastą receptą. Tikriausiai jį pakartosite ne vieną kartą.
Kaip marinuoti ir skaniai išvirti midijas?
Ingredientai:
- 60 mililitrų vandens;
- 50 mililitrų augalinio aliejaus;
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- 0,5 valgomojo šaukšto druskos;
- 3 – 4 lauro lapai;
- 8-12 pipirų grūdelių;
- 3 – 4 skiltelės česnako;
- pusė svogūno;
- 2 šaukštai acto 9 %;
- 500 g šaldytų midijų.
Paruošimas:
- Į puodą suberkite susmulkintą svogūną, česnaką, prieskonius, aliejų, actą, druską, cukrų ir midijas. Įpilkite vandens.
- Užvirus midijas virkite 3 minutes.
- Supjaustykite citriną mažais gabalėliais ir sudėkite į midijas.
- Perpilkite į indą, uždarykite ir palaukite, kol visiškai atvės.