Ši žirnių sriuba bus išskirtinė, nes tokios skanios sriubos dar niekada neragavote. Sekmadienio pietums ji bus kaip tik.
Jums prireiks:
- žirnių – 1 puodelio;
- rūkytų šonkauliukų – 700 g;
- sultinio – 2 litrų;
- morkų – 1 vnt;
- bulvių – 500 g;
- česnakas – 1 skiltelė;
- prieskonių pagal skonį.
Kaip gaminti:
- Džiovintus žirnius per naktį pamirkykite šaltame vandenyje.
- Užvirinkite sultinį, nusausinkite žirnius ir suberkite juos į sultinį, tada užvirinkite.
- Rūkytus šonkauliukus padalykite į gabalėlius ir sudėkite į puodą, tada virkite 1 valandą uždengę dangčiu.
- Tuo metu nulupkite daržoves, morkas supjaustykite plonais griežinėliais, o bulves – kubeliais.
- Sudėkite daržoves ir virkite, kol jos suminkštės. Tačiau bulvių nereikėtų virti.
- Likus maždaug 5-10 minučių iki jų paruošimo, įberkite prieskonių ir česnakų. Taip pat sakoma, kad skani žirnių sriuba gaunama įdėjus mairūno. Mėgaukitės!