Sunku rasti žmogų, kuris būtų abejingas puodeliui aromatingos kavos, pagamintos iš aukštos kokybės kavos pupelių: atsispirti tokiai pagundai tiesiog neįmanoma. Tačiau daugelis žmonių sveiką gėrimą sugadina cukrumi, o tai yra žalingas įprotis ne tik mūsų receptoriams, bet ir sveikatai bei kūno formoms. Taigi verta žinoti apie sveikesnes alternatyvas.
Prieskoniai
Taip, prieskonių negalima vadinti visišku cukraus pakaitalu, tačiau puodelis kavos tikrai taps aromatingesnis, saldesnis ir skanesnis. Kavai pagardinti dažniausiai naudojamas cinamonas ir muskato riešutas.
Melasa
Šis neįprastas produktas yra labai naudingas, tačiau mažai kas apie jį žino. Jos skonis ir aromatas taip pat gali atrodyti savotiškas, tačiau kavą su melasa tikrai verta paragauti.
Stevija
Žmonės, kurie stengiasi kontroliuoti savo svorį ir sveikatą, dažnai vietoj cukraus naudoja steviją. Tai tikrai geras cukraus pakaitalas, padedantis palaikyti normalų cukraus kiekį.
Cukranendrių cukrus
Kai kurie žmonės mano, kad nėra ypatingo skirtumo tarp įprasto ir cukranendrių cukraus, tačiau tai klaidinga nuomonė. Skiriasi net cukraus skonis. Taip pat verta paminėti, kad cukranendrių cukrus yra sveikesnis už baltąjį cukrų, todėl retkarčiais galite jį įtraukti į savo racioną.