Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pasigaminti braškių uogienę? Uogienė su minimaliu cukraus kiekiu

Mindaugas Bružas

Braškių sezonas jau persivertė į antrąją pusę. Pats metas ne tik mėgautis gardžiomis uogomis, bet ir pasirūpinti skaniomis atsargomis žiemai. Siūlome gardžios braškių uogienės receptą. Ji paruošiama paprastai ir greitai.

Kad uogienėje išlaikytų formą, reikia rinktis kietesnių veislių braškes. Virti uogienę reikia plačiame inde. Dugnas turėtų būti kuo platesnis ir storesnis. Tai gali būti platus dubuo arba puodas.

 

Kaip pasigaminti braškių uogienę?

Ingredientai:

  • 1 kg braškių;
  • 300 g cukraus;
  • 3 valg. š. sulčių.

Paruošimas:

  1. Nuplautas braškes perpjaukite per pusę. Dideles uogas galima perpjauti į tris ar daugiau dalių.
  2. Supilkite supjaustytas braškes į platų indą. Užpilkite cukrumi. 1 kg uogų reikia 300 g cukraus.
  3. Iš karto pastatykite puodą ant nedidelės ugnies. Naudojant šią technologiją bus geriausios kokybės.
  4. Kai užvirs, įpilkite 3 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių.
  5. Užvirusią uogienę reikia kartkartėmis pamaišyti mentele, geriau minkšta silikonine.
  6. Uogienė turėtų virti ant silpnos ugnies 1 valandą ir 20 minučių. Laiką galima pailginti arba sutrumpinti, priklausomai nuo to, ar uogienė yra tirštesnė, ar skystesnė pagal skonį.
  7. Svarbu, kad visi stiklainiai ir dangteliai būtų sterilizuoti. Dangtelius patartina virti 5 minutes. Stiklainius galima sterilizuoti 110 laipsnių temperatūros orkaitėje 5 minutes.

Skani braškių uogienė

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą