Kakava – skanus ir aromatingas gėrimas, kurį lengva pasigaminti. Daugelis žmonių yra įpratę užpilti kakavos miltelius verdančiu vandeniu arba karštu pienu ir kartu su šeima mėgautis šildančiu gėrimu. Tačiau kakavą galima pasigaminti daug skanesnę, jei laikysitės paprasto recepto.
Norėdami tai padaryti, pusei stiklinės kakavos miltelių paimkite pusę arbatinio šaukštelio malto cinamono, žiupsnelį druskos ir stiklinę pieno. Be to, gėrimas bus įdomesnis, jei į tą patį kiekį kakavos įdėsite 90 g juodojo šokolado ir 120 g cukraus.
KAIP PASIGAMINTI KAKAVOS?
- Šokoladą sutarkuokite ir sumaišykite su visais sausais ingredientais. Mišinį gerai išmaišykite.
- Tris valgomuosius šaukštus mišinio supilkite į stiklinę pieno. Viską reikia užvirinti kol pradės burbuliuoti. Tada gautą gėrimą galima supilti į puodelius.
- Kad skonis būtų ryškesnis ir sodresnis, ant kakavos pabarstykite truputį tarkuoto šokolado.