Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pasigaminti skanią vyšnių uogienę: receptas žingsnis po žingsnio

Mindaugas Bružas

Dauguma žmonių tradiciškai žiemai konservuoja vyšnių uogienę. Saldžiosios yra vitaminų A, C, K šaltinis, jose yra antioksidantų ir elementų, stiprinančių imuninę sistemą ir gerinančių sveikatą.

Dėl natūralaus saldumo vyšnios idealiai tinka uogienei gaminti, kurią galima ilgai laikyti neprarandant naudingųjų savybių.

Pirmiausia verta pabrėžti, kad uogienei gaminti reikėtų naudoti tik prinokusius . Geriausias pasirinkimas būtų tamsaus atspalvio .

Ingredientai:

  • 1 kilogramo vyšnių;
  • 1 kilogramas cukraus (kiekis gali skirtis priklausomai nuo vyšnių saldumo ir jūsų skonio pageidavimų);
  • 1 stiklinė vandens.

Gaminimas:

  1. Atskirkite vyšnias nuo kauliukų ir gerai nuplaukite;
  2. Puode sumaišykite vandenį ir cukrų ir užvirinkite, kad ištirptų;
  3. Į sirupą sudėkite vyšnias, užvirinkite ir virkite 10-15 min;
  4. Nukelkite nuo ugnies ir palikite brinkti 5-6 valandas;
  5. Virimą ir atvėsinimą pakartokite du kartus;
  6. Paskutinį kartą virkite 15-20 minučių, kol suminkštės;
  7. Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą