Slyvos yra tikras gamtos lobis, o slyvų uogienė pasižymi ne tik neprilygstamu skoniu, bet ir turtinga maistinių medžiagų sudėtimi. Didelis kiekis vitamino P, vadinamojo rutino, skatina kraujagyslių stiprumą ir normalizuoja kraujospūdį. Žinoma, slyvų uogienėje rasite ir vitamino C, tad tai puikus duetas imuninei sistemai palaikyti.
Slyvų uogienė yra ne tik saldus desertas. Šis skanėstas padeda normalizuoti virškinamojo trakto veiklą, dėl švelnaus vidurius laisvinančio poveikio džiugina skrandį ir, svarbiausia, yra lengvai pasisavinamas organizmo.
Slyvų veislių įvairovė įspūdinga: jos gali būti tamsiai violetinės, raudonos, geltonos ir net žalios. Uogienei svarbu pasirinkti tokią veislę, kuri termiškai apdorojant gali išlaikyti formą ir skonį. Todėl rekomenduojama rinktis tankias, tvirtas slyvas, kurias galima lengvai atskirti nuo kauliuko.
Slyvų uogienė žiemai
Štai keli žingsniai, kurie padės jums sukurti tikrą desertą žiemos vakarams:
- Rinkitės tvirtus, prinokusius vaisius be pažeidimų požymių.
- Nuplaukite ir paruoškite: kruopščiai nuplaukite slyvas, pašalinkite kotelius ir kauliukus.
- Saldumas: Sumaišykite slyvas su cukrumi ir palikite kelioms valandoms, kad vaisiai išleistų sultis.
- Virimo procesas: ant silpnos ugnies virkite slyvas, kol jos taps minkštos ir sodrios spalvos.
- Skonio išsaugojimas: slyvų uogienę supilstykite į stiklainius ir uždarykite sandariais dangteliais.