Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pasirinkti tinkamą grindų spalvą savo namams: ekspertų patarimai

Adomas Račkauskas

Dizaineriai sako, kad grindų turi galią, galinčią pakeisti bendrą kambario vaizdą. Jei pasirinksite teisingai, bus tiesiog nuostabus.

Grindų spalva gali pakeisti erdvės pojūtį – priklausomai nuo pasirinkto tono, kambarys gali atrodyti didesnis arba mažesnis. Be to, atspalviai gali sukelti tam tikras nuotaikas, todėl su jais tikrai reikia elgtis atsargiai.

Kokią grindų spalvą pasirinkti?

„Derinant su šviesiu interjeru, tamsios sukuria dramatišką kontrastą, o patalpa atrodo didesnė ir šviesesnė”, – sako dizaineriai.

Populiariausia grindų spalva yra pilka, ypač pilka medžio spalva. Ji yra neutrali ir lengvai derinama su kitais tonais ir medžiagomis. Be to, ant pilkos spalvos grindų nelabai matosi , jos yra pakankamai šviesios, kad atspindėtų šviesą.

Šviesios grindys namuose

Galiausiai būtent į tai turėtumėte atkreipti dėmesį rinkdamiesi grindų spalvą:

  • Nuotaiką, kurią norite sukurti. Tamsesnės vėsių spalvų grindys sukuria oficialumo įspūdį; tamsesnės šiltų spalvų grindys sukuria jaukumo pojūtį; šviesios spalvos suteiks jūsų kambariui erdvumo ir šviesumo pojūtį;
  • Natūralios šviesos kiekis. Kuo šviesesnė grindų spalva, tuo ji tinkamesnė natūraliai tamsiam kambariui; jei jūsų kambarį užplūsta šviesa, turite prabangą rinktis;
  • Kambario dydis. Kuo šviesesnė grindų spalva, tuo didesnis bus kambarys.

Vis dėlto daugelis dizainerių pataria rinktis neutralių atspalvių grindis, pavyzdžiui, pilkos spalvos. Ji yra nesenstanti ir tarnaus geras fonas ryškiems baldams ar dekorui.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą