Sviesto skonis puikus ir jis puikiai dera su kitais ingredientais kepant ar skrudinant. Tačiau jame esantis didelis cholesterolio kiekis gali pakenkti sveikatai. Žinoma yra ne mažiau skanių, bet tikrai sveikesnių alternatyvų. Jose nėra cholesterolio ir jos nekelia grėsmės jūsų figūrai.
Saulėgrąžų arba alyvuogių aliejus
Šie augaliniai aliejai puikiai tinka blynams, keksiukams ar sausainiams kepti. Pavyzdžiui, vynuogių kauliukų aliejus patiekalams suteikia natūralaus skonio ir aromato. O alyvuogių arba avokadų aliejus yra puikus pagrindas sumuštiniams.
Džiovintų pomidorų ir alyvuogių pasta
Vietoj sviesto sumaišykite pomidorų pastą, alyvuogių aliejų, moliūgų sėklas ir česnaką ir pasigaminkite gardų marinatą. Užtepkite jo ant sumuštinių ar skrebučių.
Humusas ir pupelių bei obuolių pasta
Humusas yra puiki sveika sviesto alternatyva sumuštiniams ir apkepams. Tačiau pupelių ir obuolių pastą galite pasigaminti namuose pagal veganišką receptą.
Taigi, išbandykite šiuos sveikus ir sočius sviesto pakaitalus, kad pagerintumėte patiekalų skonį ir savo sveikatą.