Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip patiekale pakeisti sviestą ir išlaikyti ryškų skonį: trys geros alternatyvos

Mindaugas Bružas

Sviesto puikus ir jis puikiai dera su kitais ingredientais kepant ar skrudinant. Tačiau jame esantis didelis cholesterolio kiekis gali pakenkti sveikatai. Žinoma yra ne mažiau skanių, bet tikrai sveikesnių alternatyvų. Jose nėra cholesterolio ir jos nekelia grėsmės jūsų figūrai.

Saulėgrąžų arba

Šie augaliniai puikiai tinka blynams, keksiukams ar sausainiams kepti. Pavyzdžiui, vynuogių kauliukų patiekalams suteikia natūralaus skonio ir aromato. O alyvuogių arba avokadų aliejus yra puikus pagrindas sumuštiniams.

Džiovintų pomidorų ir alyvuogių

Vietoj sviesto sumaišykite pomidorų pastą, alyvuogių aliejų, moliūgų sėklas ir česnaką ir pasigaminkite gardų marinatą. Užtepkite jo ant sumuštinių ar skrebučių.

Humusas ir pupelių bei obuolių pasta

Humusas yra puiki sveika sviesto alternatyva sumuštiniams ir apkepams. Tačiau pupelių ir obuolių pastą galite pasigaminti namuose pagal veganišką receptą.

Taigi, išbandykite šiuos sveikus ir sočius sviesto pakaitalus, kad pagerintumėte patiekalų skonį ir savo sveikatą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą