Silkė – nebrangi, tačiau labai skani žuvis. Kai kurie žmonės renkasi žuvį kaip papildomą salotų ingredientą, o kiti silkę renkasi šventiniam stalui. Paprasčiausias būdas paruošti skanią žuvį – ją marinuoti. Skonis būna ryškesnis ir pikantiškesnis.
Silkės marinavimas namuose šventėms
Norėdami paruošti marinatą, paimkite:
- druskos – 1 valg;
- maltų juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
- svogūno – 2 vnt;
- augalinio aliejaus – 300 ml;
- 9 % acto – 1,5 valgomojo šaukšto;
- pipirų mišinys – 1 šaukštelis;
- lauro lapas – 1 vnt.
Šio ingredientų kiekio užteks dviem silkėms marinuoti. Kad skonis ir kvapas būtų įdomesnis, rekomenduojama pridėti citrinos ir šiek tiek krapų.
Kaip marinuoti silkę:
- Išvalykite žuvį ir išpjaukite filė. Gabalėlius reikia iš visų pusių apibarstyti pipirais.
- Sutarkuokite vienos citrinos žievelę ir supjaustykite svogūną žiedais.
- Aliejų sumaišykite su actu. Tada sumaišykite visus ingredientus ir sudėkite į žuvį. Marinatas turi visiškai padengti silkę.
- Uždarykite indą ir vienai dienai įdėkite į šaldytuvą.
- Prieš patiekdami užkandį pabarstykite žolelėmis. Tokiu atveju patiekalas bus daug kartų gardesnis.