Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip patiems pasigaminti džiovintų česnakų?

Mindaugas Bružas

Džiovinti česnakai puikiai tinka barščiams, sriuboms, troškiniams ir kitiems patiekalams. Be to, šis prieskonis tik paryškina mėsos patiekalų skonį, todėl juo galima gardinti maltą mėsą.

Užuot išvardiję visus džiovintų česnakų panaudojimo virtuvėje būdus (o jų, patikėkite, yra daug), siūlome išmokti pasigaminti šį prieskonį savo rankomis.

  • Norėdami tai padaryti, nulupkite česnaką, nuplaukite skilteles ir supjaustykite jas plonais griežinėliais.
  • Gautus ruošinius įdėkite į elektrinę džiovyklę, kurioje jie praleis apie 7-8 valandas.
  • Kad česnakas paruoštas, sužinosite, kai pamatysite, kad skiltelės įgavo kreminį atspalvį ir tapo trapios.
  • Po to džiovinto česnako griežinėlius tereikia sumalti ir gautus miltelius supilti į stiklainį, kuris turi būti sandariai uždarytas.
  • Iš 3 kg šviežių česnakų turėtumėte gauti apie 500 g natūralaus ir labai aromatingo prieskonio.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą