Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip patikrinti transmisinės alyvos kokybę?

Partnerio turinys

Transmisinė alyva, arba kitaip transmisiniai , yra esminis komponentas, užtikrinantis sklandų ir efektyvų transmisijos (greičių dėžės) veikimą. Netinkamai pasirinkta ar nusidėvėjusi alyva gali sukelti rimtų problemų, pavyzdžiui, pavarų dėžės gedimus. Todėl labai svarbu reguliariai tikrinti transmisinės alyvos kokybę. Šiame straipsnyje apžvelgsime tris pagrindinius žingsnius, tai galima padaryti patiems.

 

Alyvos spalvos vertinimas: ką ji pasako apie kokybę?

Pirmasis žingsnis – įvertinti alyvos spalvą. Nauja transmisinė alyva paprastai būna šviesiai ruda arba geltona. Jei alyva tampa tamsi arba juoda, tai gali reikšti, kad ji yra užteršta arba pasenusi. Tamsi rodo, kad alyvoje yra nešvarumų, metalo dalelių ar oksidacijos produktų, kurie gali pakenkti transmisijos veikimui. Todėl svarbu stebėti alyvos pokyčius ir laiku ją keisti.

 

Alyvos drumstumo patikrinimas: kaip jį atlikti?

Antrasis žingsnis – patikrinti alyvos drumstumą. Drumstumas gali rodyti, kad alyvoje yra teršalų, tokių kaip ar metalo dalelės. Norint tai patikrinti, reikėtų užlašinti šiek tiek alyvos ant švaraus stiklo ir apžiūrėti ją prieš šviesą. Jei alyva atrodo nepermatoma ar turi matomų dalelių, tai ženklas, kad ji yra užteršta ir reikėtų ją pakeisti.

 

Alyvos kvapo testas: ką jis gali atskleisti?

Trečiasis žingsnis – atlikti kvapo testą. Transmisiniai tepalai neturėtų skleisti nemalonaus degėsių kvapo. Jei taip yra, tai gali reikšti, kad alyva perkaista arba oksiduojasi, kas gali sukelti rimtų transmisijos problemų. Tokiais atvejais būtina nedelsiant pakeisti alyvą ir patikrinti transmisijos būklę, siekiant išvengti didesnių gedimų.

Reguliarus transmisinės alyvos kokybės tikrinimas yra būtinas, norint užtikrinti sunkvežimio transmisijos ilgaamžiškumą ir efektyvumą. Minėti veiksmai leidžia anksti pastebėti problemas ir imtis reikiamų priemonių jų sprendimui. Svarbu nepamiršti, kad tinkama transmisijos priežiūra gali padėti sutaupyti nemažai laiko ir pinigų ateityje.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą