Krabų lazdelės gali būti laikomos kokybiškomis, jei jų sudėtyje yra ne mažiau kaip 30 % maltos žuvies arba surimio.
Etiketėje pirmiausia turėtų būti nurodyta „surimi” – priešingu atveju kyla pavojus nusipirkti netikrą arba nekokybišką produktą, perspėjo ekspertai.
Kartu maltos žuvies kokybę galima nustatyti atkreipiant dėmesį į koncentruotų žuvies baltymų procentinę dalį: ji turėtų būti ne mažesnė kaip 7 gramai. Dažniausiai malta žuvis gaminama iš jūros lydekos, polako, paltuso arba juodadėmės menkės.
Maltos mėsos lazdelės turi būti tvirtos liečiant, nelūžti apverčiant ir būti baltos spalvos. Jei matomas geltonas atspalvis, vadinasi, sudėtyje yra sojos, pridūrė mitybos specialistai.
Jie taip pat pažymėjo, kad krabų lazdelėse taip pat turi būti vandens, cukraus, druskos, krakmolo, augalinio aliejaus ir maisto priedų.
Rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į priekinę pakuotės dalį – joje neturėtų būti smulkiu šriftu užrašyta „pakaitalas”.