Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip poliruoti automobilio žibintus: du būdai ir ekspertų patarimai

Mindaugas Bružas

Apsauginis žibintų gali atlaikyti akmenis ir kelio šiukšles. Jis nesutrūkinėja, o jo paviršiuje net įskilimų atsiranda ne taip dažnai ant variklio dangčio ar priekinio bamperio. Tačiau laikui bėgant priekinių žibintų stiklo pralaidumas mažėja. Specialistai pateikė keletą patarimų, kaip nebrangiai ir ilgam laikui vėl padaryti priekinius žibintus skaidrius.

Mechaninis poliravimas

Poliruoti priekinius žibintus daug pastangų nereikia. Be to, dėl šios procedūros nereikia vykti į autoservisą. Galite tai atlikti patys ir neišleisdami daug pinigų.

  1. Pirmiausia priekinį žibintą reikia kruopščiai nuplauti.
  2. Kad nepažeistumėte dažų, bamperio plastiką ir kėbulo dalis aplink žibintus apklijuokite lipnia popierine juosta.
  3. Po to galite pradėti šlifuoti žibintus švitriniu popieriumi. „Grūdėtumą” reikėtų parinkti atsižvelgiant į žibintų nusidėvėjimą. Šiek tiek drumstiems tinka švitrinis popierius, kurio grūdėtumas P1000, po to P1500 ir P2000. Prieš šlifuojant švitrinį popierių reikėtų sudrėkinti vandeniu. Geriau stiklą apdoroti vertikaliais ir horizontaliais judesiais, periodiškai drėkinant paviršių.
  4. Nuvalius stiklą, galima pradėti poliruoti. Antrajame etape poliruojama specialiu vašku ir poliravimo priemone. Sukamaisiais judesiais įtrinkite gaminius sausa šluoste, geriausia iš mikropluošto. Kai žibintas vėl taps blizgus ir skaidrus, užtepkite apsaugą nuo UV spindulių.

Automobilio žibintas

Cheminis poliravimas

Tai vienas iš veiksmingiausių, bet daug rūpesčių keliančių poliravimo būdų. Neturint patirties, kyla pavojus negrįžtamai pažeisti plastiką. atliekamas naudojant rinkinius, į kuriuos įeina nerūdijančiojo plieno kaitinimo puodelis su plonu snapeliu, įvairaus rupumo odelių rinkinys ir  skysčio buteliukas.

Cheminis apdorojimas atliekamas vėdinamoje patalpoje. Saugumo sumetimais dėvėkite apsauginius akinius ir respiratorių.

  1. Prieš tai žibintus nuplaukite ir išdžiovinkite. Šalia esančius paviršius taip pat reikėtų užklijuoti lipnia juosta.
  2. Supilkite darbinį skystį į virdulį ir jį pašildykite. Pasiekus darbinę temperatūrą, iš vamzdelio pradeda veržtis garai.
  3. Atsargiai, maždaug vieno centimetro atstumu, apdorokite juo žibintą judesiu į viršų. Palikite žibintą kurį laiką išdžiūti. Po to detalė uždažoma laku.

Kad žibintai ilgai išliktų „originalios” formos, specialistai rekomenduoja reguliariai lankytis plovykloje, statyti automobilį pavėsyje, atsargiai vairuoti ir rūpintis žibintų paviršiumi.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą