Maisto produktų gedimas – dažna problema, kurią galima lengvai išspręsti laikantis laikymo taisyklių.
Pienas yra greitai gendantis produktas. Tačiau jo galiojimo laiką galima gerokai pailginti pasitelkus dvi paprastas gudrybes.
Įberkite šiek tiek druskos
Galbūt skamba keistai, tačiau druska veikia kaip konservantas, stabdantis bakterijų vystymąsi. Į pieną įberkite žiupsnelį druskos, kai tik atidarysite dėžutę, kruopščiai išmaišykite ir įdėkite atgal į šaldytuvą.
Laikykite pieną tinkamoje vietoje
Geriausia vieta pienui – šaldytuvo vidurinės arba viršutinės lentynos gale. Venkite durelių, nes tai šilčiausia vieta ir labiausiai nutolusi nuo šaldymo sistemos.
Šie du paprasti būdai padės jums ilgiau išlaikyti pieną šviežią.
Štai dar keletas patarimų:
- Pirkite pieną su kuo ilgesniu galiojimo terminu.
- Neatidarykite pieno dėžutės, jei neketinate jo naudoti.
- Nepalikite pieno ant stalo kambario temperatūroje.
- Pienui naudokite švarius indus.