Koks turėtų būti tobulas bananas? Šviesus, geltonas, minkštas ir labai kvapnus. Tokius vaisius norisi naudoti kepiniams arba tiesiog mėgautis kaip užkandžiu. Ką daryti jeigu bananas vis dar žalias (neprinokęs) ir kietas? Yra išeitis.
Kaip priversti bananą sunokti per 15 minučių?
Jei šiuo metu namuose vis dar yra žalių vaisių, galite panaudoti greitą ir veiksmingą būdą.
Įdėkite bananus į orkaitę 15 minučių maždaug 200 laipsnių temperatūroje. Bananai pajuoduos, bet taps daug minkštesni ir saldesni, juos lengva sutrinti ir dėti į desertus.
Žinoma, tokio banano skonio savybės gerokai skiriasi nuo subrendusių savarankiškai, tačiau aromatas vis tiek bus daug sodresnis nei žalio vaisiaus.
Kaip laikyti bananus, kad jie nepatamsėtų?
Jei įsigijote žalius bananus ir nusprendėte leisti jiems sunokti patiems, pasirūpinkite tinkamu vaisių laikymu. Taip išvengsite per greito vaisių patamsėjimo.
Pirma, nedėkite bananų šalia kitų vaisių ir daržovių – visi augalų vaisiai išskiria etileną, kuris padeda jiems sunokti. Bananai ypač jautrūs etilenui, todėl gali greitai pajuoduoti ir tapti per minkšti.
Antra, nuo patamsėjimo išgelbės jų pakabinimas – bananus pakabinkite, o ne dėkite ant lentynos. Taigi jie išliks neprinokę daug ilgiau.