Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip prižiūrėti kambarinius augalus po persodinimo: žingsnis po žingsnio patyrusių gėlių augintojų planas

Mindaugas Bružas

greitai gėlė prisitaikys po persodinimo, priklauso ne tik nuo procedūros teisingumo, bet ir nuo tolesnės priežiūros. Specialisto teigimu, iškart po persodinimo augalą reikėtų palikti ramybėje – duoti laiko priprasti prie naujos aplinkos ir išgyventi stresą. Žinoma, reikėtų nepamiršti dar kelių taisyklių.

Kaip prižiūrėti kambarinius augalus po persodinimo?

Negalima gėlės padėti ten kur yra skersvėjai arba ryški šviesa. Praėjus 5-7 dienoms po persodinimo, vazoną su augalu galima pastatyti į jam įprastą vietą.

Kambarinių augalų priežiūra po persodinimo

Laistydami neturėtumėte skubėti – pirmąją savaitę geriau atsisakyti apskritai drėkinti žemę. Po to irgi svarbu nepersistengti su vandens kiekiu. Laistymui tinka kambario temperatūros nusistovėjęs . Po persodinimo ėtų gėlės lapus retkarčiais papurkšti vandeniu, tai tikrai padės augalui.

Atminkite, kad po persodinimo iš karto tręšti augalą nebūtina. Pirmasis tręšimas turėtų būti atliekamas ne anksčiau kaip po 6-8 savaičių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą