Kartais pasitaiko, kad mandarinai būna labai rūgštūs ir neskanūs. Kaip ištaisyti šią situaciją ir padaryti mandarinus saldžius ir sultingus? Yra vienas paprastas ir greitas būdas, kuris padės mėgautis mandarinais be rūgštumo. Jums tereikia mikrobangų krosnelės ir 30 sekundžių laisvo laiko.
Štai ką daryti.
- Pasirinkite mandarinus, kurie nėra pažeisti, bet ne per kieti ir ne per minkšti.
- Mandarinus nuplaukite šiltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Įdėkite mandarinus į mikrobangų krosnelę ant lėkštės arba lėkštutės. Mandarinų nereikia pjaustyti ar lupti.
- Įjunkite mikrobangų krosnelę visu galingumu 30 sekundžių. Jei turite daugiau nei vieną mandariną, pailginkite laiką 10 sekundžių kiekvienam papildomam vaisiui.
- Išimkite mandarinus iš mikrobangų krosnelės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti. Atsargiai supjaustykite arba nulupkite mandarinus ir mėgaukitės jų saldžiu ir sultingu skoniu.
- Mikrobangų krosnelė kaitina vaisius iš vidaus į išorę, suardydama ląstelių sieneles ir išskirdama cukrų. Taip sumažėja mandarinų rūgštingumas ir padidėja saldumas. Mikrobangų krosnelėje mandarinai tampa sultingesni ir aromatingesni.
- Tačiau neperkaitinkite mandarinų, kitaip jie gali sprogti arba išdžiūti. Taip pat nenaudokite šio metodo šaldytiems arba pernokusiems mandarinams.
Jei mėgstate mandarinus, išbandykite šią gudrybę ir pasidalykite ja su draugais.