Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip Rusijos oro linijos apeina tarptautines sankcijas?

Mindaugas Bružas

Rusijos muitinės duomenys rodo, kad pernai, nepaisant sankcijų, į Rusiją buvo išsiųstos „Boeing“, „Airbus“ ir kitų kompanijų dalys už milijonus dolerių.

 rašo „The New York Times“, Amerikos prekybos duomenų kaupiklio „Import Genius“ surinkti ir išanalizuoti duomenys rodo, kad Bideno administracijos sankcionuotoms Rusijos oro linijoms, įskaitant „Russia Airlines“, buvo išsiųsta dešimčių milijonų dolerių ės orlaivių dalių: „Aeroflot“, „Ural“, „Airlines“, „S7 Airlines“, „Utair Aviation“, „Pobeda“ lėktuvams.

Lėktuvų dalys iš Amerikos pasiekia Rusiją

Straipsnyje teigiama, kad pernai į „Aeroflot“ sandėlius atkeliavo dešimtys partijų varinių laidų, varžtų, grafito ir kitų detalių su „Boeing“ gamybos JAV ženklu. Jie pravažiavo mažai žinomas prekybos įmones, laisvosios prekybos zonas ir pramonės parkus Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir Kinijoje, kol buvo išsiųsti į Rusiją padėti sutvarkyti senstantį „Aeroflot“ laivyną.

Duomenys apima daugiau nei 5 000 atskirų aviacijos dalių siuntų į Rusiją per aštuonių mėnesių laikotarpį 2022 m. – nuo ​​paprastų oro sraigtų iki 290 000 USD vertės „Honeywell“ orlaivių variklių starterių.

Iš viso matyti, kad per aštuonis mėnesius į Rusiją buvo atgabenta 14,4 mln. USD vertės JAV orlaivių dalių, įskaitant 8,9 mln. USD vertės dalių, kurios buvo pagamintos arba užregistruotos su Amerikos orlaivių gamintojo „Boeing“ ženklu ir parduotos Rusijai per trečiąją šalį.

„Boeing“ teigė, kad visiškai laikosi JAV sankcijų ir 2022 m. pradžioje sustabdė dalių tiekimą, techninę priežiūrą ir techninę pagalbą klientams Rusijoje.

Remiantis duomenimis, daugiausia produkcijos buvo išsiųsta per tokias šalis kaip Jungtiniai Arabų Emyratai, Turkija, ir . Tačiau kelios partijos, įskaitant ir į Rusiją, buvo išsiųstos tiesiai iš JAV ar Europos.

Tiekimas taip pat per pastaruosius metus išaugo, nes Rusija pasamdė pasaulines bendroves, kad padėtų jai apeiti sankcijas.

Anot Vašingtone įsikūrusios ne pelno organizacijos „Silverado Policy Accelerator“, po invazijos Kinija buvo didžiausia orlaivių, erdvėlaivių ir bepiločių orlaivių dalių eksportuotoja į Rusiją, eksportuojanti apie pusę visų siuntų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą