Tokią žuvį paruošti labai paprasta. Pirmiausia reikia išsirinkti tinkamą silkę. Žuvis turi būti šviežia, lygi, be dėmių ant žvynų ir bet kokių pažeidimų.
Tada žuvį reikia išdarinėti, paruošti filė ir supjaustyti gabalėliais. Svarbu, kad jie būtų vienodo dydžio. Nepadarykite jų per plonų. Optimalus storis – 2-3 cm.
Jei norite sūdyti vieną žuvį, reikia pasiruošti vieną didelį svogūną, taip pat 6 valgomuosius šaukštus aliejaus ir tris valgomuosius šaukštus druskos.
KAIP GREITAI IR SKANIAI PASŪDYTI SILKĘ ALIEJUJE?
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
- Tada svogūną ir silkę sluoksniais sudėkite į plastikinį arba stiklinį indą. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska.
- Galiausiai viską užpilkite aliejumi.
- Po to užkandį galite padėti į šaldytuvą.
- Uždarame inde silkę laikykite dieną ar dvi.