Net patyrę maisto gamybos ekspertai susiduria su tuo, kad mėsa po kepimo tampa guminė. Todėl svarbu iš anksto užkirsti kelią šiai problemai.
KAIP SUMINKŠTINTI ŽALIĄ MĖSĄ?
Žalią mėsą galite suminkštinti marinatu ir gazuotu gėrimu. Procesas paprastas.
Norėdami tai padaryti, supjaustykite produktą gabalėliais ir užpilkite jį gazuotu vandeniu. Palikite jį šaldytuve 2-3 valandoms, o tada galite pradėti gaminti.
Vaisių marinatai taip pat veiksmingi. Tam pakanka vienam kilogramui mėsos pagaminti vaisių tyrę iš vieno kivio ir citrinos. Mėsą šiame mišinyje reikia marinuoti pusvalandį.
KAIP SUMINKŠTINTI VIRTĄ MĖSĄ?
Tam reikia pasidaryti vandens vonelę.
Mėsą galite sudėti į kiaurasamtį ir 15-20 minučių pastatyti virš puodo su verdančiu vandeniu. Taip sugersite drėgmę ir produktas taps daug minkštesnis ir švelnesnis.