Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip šunys veikia savo šeimininkų sveikatą?

Mindaugas Bružas

Ar šuo ne tik geriausias žmogaus draugas, bet ir savotiškas gydytojas? Naujame tyrime nustatė, kad šunų savininkai, kurie daug vaikšto, jaučiasi geriau nei tie, kurie neturi augintinių.

Pasirodo, šunys tikrai teigiamai veikia savo šeimininkų sveikatą

Katės arba šunys

Pasak daugelio šunų ir kačių savininkų, suteikia jiems džiugių emocijų ir gyvenimo malonumo, taip pat pagerina fizinę ir psichinę sveikatą. Bet ar moksliniai įrodymai tai patvirtina?

Tyrimą atliko mokslininkai. Tai truko 8 metus. Respondentai pasakojo apie tai, kaip bendrauja su savo gyvūnais, apie jų sveikatą ir fizinį aktyvumą.

Paaiškėjo, kad augintiniai turi įtakos vyresnio amžiaus žmonių savijautai. , kad geriausia buvo užfiksuota tiems žmonėms, kurie gyvena su šunimis, o ne su katėmis ar visai be gyvūnų.

Šis yra unikalus tuo, kad jis pirmasis išanalizavo galimą naminių gyvūnėlių naudą. Ateityje planuojama išplėsti eksperimento geografinę sritį, kad būtų gauti tikslesni rezultatai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą