Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip suprasti, kad vanduo iš čiaupo yra prastos kokybės: visų pirmą patikrinkite skalbimo mašiną

Adomas Račkauskas

Tikrindami vandens kokybę pirmiausia atkreipkite dėmesį į chloro ar sugedusio maisto (arba kiaušinio) kvapą. Deja, prastos kokybės vandens problema gana akivaizdi dideliuose miestuose, ypač didmiesčiuose.

Svarbu suprasti, kad tokį vandenį galima naudoti indams plauti ar skalbti, tačiau geriamajam vandeniui geriau įsirengti filtrus. Pažiūrėkime, nustatyti prastą vandens kokybę.

Vandens kokybė namuose

Kaip patiems nustatyti vandens kokybę?

Jei ant virdulio, ir indaplovės atsirado rūdžių, tai taip pat rodo prastą vandens kokybę, nes vandenyje yra gerokai per daug geležies.

Jei po plovimo ant indų lieka pilkų dėmių, tai rodo, kad vandenyje yra vandenilio sulfido.

Didelių miestų vanduo pasižymi kietumo druskų – kalcio ir magnio – buvimu. Dėl jų ant buitinių prietaisų lieka kalkių nuosėdų.

Šių druskų kaupimasis neigiamai veikia sąnarių, kraujagyslių ir inkstų būklę. Deja, ne visada pajėgūs susitvarkyti su per didelių šių medžiagų kiekiu, todėl vandens kokybė prastėja.

Primename, kad galioja higienos normos įstatymas HN 24:2023. Visoje Lietuvoje reguliariai yra imami geriamojo vandens mėginiai ir tikrinama vandens kokybė. Tad Lietuvoje vanduo yra saugus vartoti.

Jeigu turite šulinį ar vandens gręžinį, ėtų atlikti vandens tyrimus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą