Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip susekti SIM kortelės buvimo vietą, jeigu telefonas buvo pavogtas?

Donatas Varnas

susekti pavogtą SIM kortelę neįmanoma, nes pačioje SIM kortelėje nėra integruotų sekimo funkcijų. Tačiau galite imtis tam tikrų veiksmų, kad apsaugotumėte savo informaciją ir galėtumėte sekti pavogtą įrenginį, kuriame įdėta SIM kortelė. Štai ką rekomenduojame daryti.

SIM modeliai

Susisiekite su savo mobiliojo ryšio operatoriumi

Informuokite savo mobiliojo ryšio operatorių apie prietaiso ir SIM kortelės vagystę. Jis gali sustabdyti jūsų SIM kortelės galiojimą, kad užkirstų kelią neteisėtam naudojimui ir galimiems finansiniams nuostoliams.

Pasiteiraukite, sekti jūsų SIM kortelės naudojimą, pavyzdžiui, įeinančius ir išeinančius skambučius ar trumpąsias žinutes. Nors operatorius negali pateikti informacijos apie jūsų buvimo vietą realiuoju laiku, jis gali padėti nustatyti bet kokią įtartiną veiklą.

Suaktyvinkite „Find My Device“ („Android“) arba „Find My iPhone“ („iOS“)

Jei pavogtame prietaise anksčiau aktyvavote „Find My Device“ („“) arba „Find My “ („iOS“), galite naudotis šiomis paslaugomis ir sekti savo prietaiso buvimo vietą.

Prisijunkite prie atitinkamos paslaugos svetainės arba naudokite atitinkamą mobiliąją programėlę kitame prietaise, kad galėtumėte sekti paskutinę žinomą pavogto prietaiso buvimo vietą. Taip pat galite turėti galimybių nuotoliniu būdu užrakinti arba ištrinti prietaiso duomenis.

Praneškite apie vagystę policijai

Praneškite apie vagystę policijai, nurodydami visą svarbią informaciją, įskaitant pavogto prietaiso numerį. Policija gali panaudoti šią informaciją galimai atsekti jūsų prietaisą.

Pakeiskite slaptažodžius ir praneškite atitinkamoms šalims

Pakeiskite visų savo paskyrų, susijusių su pavogtu prietaisu, pavyzdžiui, el. pašto, socialinės žiniasklaidos ir bankininkystės programėlių, slaptažodžius.

Praneškite savo kontaktiniams asmenims apie vagystę, kad jie būtų pasirengę, jei gautų įtartinų žinučių ar užklausų.

Stebėkite savo paskyras ir praneškite apie bet kokią įtartiną veiklą

Reguliariai tikrinkite savo finansines ir internetines paskyras, ar jose neatliekama neteisėta veikla. Pastebėję įtartinų operacijų ar pakeitimų, nedelsdami praneškite apie juos atitinkamiems paslaugų teikėjams ir savo bankui.

Šie veiksmai gali padėti susekti pavogtą įrenginį, tačiau jų veiksmingumas priklauso nuo įvairių veiksnių, pavyzdžiui, įrenginio sąrankos, tinklo ryšio ir vagies veiksmų. Pavogto prietaiso poveikį taip pat gali sušvelninti prevencinės priemonės, pavyzdžiui, įjungtos prietaiso apsaugos funkcijos ir reguliariai daromos atsarginės duomenų kopijos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą