Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip sužinoti, kada pakeisti vonios kambario ištraukiamąjį ventiliatorių: štai atsakymas

Adomas Račkauskas

Vonios kambario ištraukiamieji ventiliatoriai yra būtini, nes jie pašalina nemalonius kvapus ir per didelę drėgmę. Laikui bėgant ventiliatoriaus mentėse ir korpuse kaupiasi ir šiukšlės, dėl to jo veikimas gali sutrikti. Ventiliatorius turi būti reguliariai valomas arba keičiamas.

Vidutiniškai ventiliatorius tarnauja apie 10 metų.

Kada keisti ištraukiamąjį ventiliatorių?

Ventiliatoriaus tarnavimo gali skirtis priklausomai nuo jo kokybės ir naudojimo dažnumo. Jei pastebėjote, kad šis prietaisas veikia neefektyviai, t. y. blogai susidoroja su per dideliu drėgmės kiekiu, laikas pagalvoti apie jo pakeitimą.

Ventiliatoriaus valymas vonioje

Jei ventiliatorius naudojamas ilgiau nei 10 metų, tačiau yra geros būklės, taip pat galite apsvarstyti galimybę jį atnaujinti į efektyvesnį energijos vartojimo modelį su papildomomis funkcijomis. Tai galėtų būti, pavyzdžiui, drėgmės jutiklis arba laikmatis.

Ekspertai nustatė požymius, kurie rodo, kad atėjo laikas pakeisti ištraukiamąjį ventiliatorių:

  • Jei ventiliatorius tampa triukšmingas arba pradeda skleisti neįprastus garsus, tai gali reikšti variklio gedimą arba kitas mechanines problemas;
  • Sumažėjęs efektyvumas – jei vonios kambaryje yra pernelyg drėgna arba jau atsiranda ;
  • Matomas nusidėvėjimas – bet kokie rūdžių, pelėsio ar ventiliatoriaus dalių pažeidimo požymiai.

Kalbant apie ventiliatoriaus valymo dažnumą, specialistai paprastai rekomenduoja tai daryti bent 1-2 kartus per metus. Šį prietaisą reikėtų kruopščiai nuvalyti dulkes ir lengvai nuplauti drėgnu (ne šlapiu) skudurėliu ir plovikliu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą