Česnakai yra naudingas prieskonis, dėl kurio patiekalai tampa aromatingesni ir patrauklesni. Tačiau ne visi mėgsta jo dėti į sriubas ar salotas. Esmė ta, kad daugelis tai daro neteisingai.
Juk česnakas – „kaprizingas“ prieskonis. Ilgai termiškai apdorojant produktas praranda ir aromatą, ir gydomąsias savybes. Tačiau, kaip pastebi namų šeimininkės, nepakankamai apdorojant, jis tiesiog užgožia likusius patiekalų ingredientus.
Kaip teisingai dėti česnaką į ruošiamą maistą?
Kulinarai žino, kaip teisingai įdėti česnako. Čia viskas paprasta. Pirmiausia šviežią produktą reikia supjaustyti, tačiau jo negalima iškart dėti į ruošiamą maistą. Tik pilnai išvirus patiekalus česnaką galima dėti į sriubas ar garnyrus.
Tada puodą ar keptuvę reikia uždengti dangčiu. Šioje būsenoje viskas turi būti pabūti maždaug penkias minutes. Po to patiekalą galima patiekti prie stalo.