Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip teisingai dėti česnaką į sriubas ir kitus patiekalus: pasirodo klysta kas antras

Mindaugas Bružas

yra naudingas prieskonis, dėl kurio tampa aromatingesni ir patrauklesni. Tačiau ne visi mėgsta jo dėti į sriubas ar salotas. Esmė ta, kad daugelis tai daro neteisingai.

Juk česnakas – „kaprizingas“ prieskonis. Ilgai termiškai apdorojant produktas praranda ir aromatą, ir gydomąsias savybes. Tačiau, pastebi namų šeimininkės, nepakankamai apdorojant, jis tiesiog užgožia likusius patiekalų ingredientus.

Kaip teisingai dėti česnaką į ruošiamą maistą?

Česnakinės duonos receptas

Kulinarai žino, kaip teisingai įdėti česnako. Čia viskas paprasta. Pirmiausia šviežią produktą reikia supjaustyti, tačiau jo negalima iškart dėti į ruošiamą maistą. Tik pilnai išvirus patiekalus česnaką galima dėti į sriubas ar garnyrus.

Tada puodą ar keptuvę reikia uždengti dangčiu. Šioje būsenoje viskas turi būti pabūti maždaug penkias minutes. Po to patiekalą galima patiekti prie stalo.

Svarbu! Nedėkite česnako į pačią lėkštę. Tai gali tik sugadinti skonį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą