Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip teisingai virti makaronus: ekspertas įvardija klaidas, kurias daro beveik visi

Mindaugas Bružas

Patiekalų, kuriuos visi valgo ir kurių paruošimas neužima daug laiko, nėra daug. yra šiame trumpame sąraše. Nors tai labai populiarus maistas, dauguma žmonių daro vieną klaidą. Tai sukelia „katastrofiškas“ pasekmes ir gali sugadinti visą pasimėgavimą maistu.

Ekspertas Peri Eagleton iš makaronus gaminančios įmonės pavadinimu „Seggiano” teigia, kad pagrindinė klaida yra tai, kad gaminant nenaudojama pakankamai vandens.

„Nevirti makaronų pakankamame kiekyje vandens yra labai dažna klaida. Naudojant per mažai vandens gali kilti „katastrofiškų” pasekmių, nes makaronų ištirpsta vandenyje, o jei vandens ir makaronų santykis yra per mažas, makaronai virsta lipnia koše”, – aiškino jis.

Lipni makaronų krūva nėra tai, ką kas nors norėtų matyti savo lėkštėje. Remiantis rekomendacijomis, verdant 80-100 g makaronų reikėtų imti nuo 500 ml iki 1 litro vandens. Jei reikia 200 g – tuomet vandens kiekį padvigubinkite.

Kaip teisingai išvirti makaronus

Taip pat patariama naudoti „didelį puodą aukštomis sienelėmis”. Tai daroma tam, kad verdant makaronams užtektų vietos ir vandeniui, ir makaronams, „nes nenorite, kad užvirtų ir persipiltų”.

P. Eagleton sako, kad geriausia vengti dėti makaronus į vandenį, kol jis dar nepasiekė virimo temperatūros – tai dar viena dažnai daroma klaida.

„Jei makaronus įdėsite į vandenį prieš jam užverdant, jie sulips, nes krakmolas lėčiau išsiskiria į vandenį, kuris nejuda. Taip pat, jei pamiršite pamaišyti, makaronai taip pat sulips”, – pažymėjo jis.

Apskritai, pagrindinis išš gaminant makaronus – užtikrinti tinkamą vandens santykį, temperatūrą ir reguliariai maišyti. Šie tinka visiems makaronų tipams ir  patiekalams.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą