Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip toli nuo jūsų turi būti išmanusis telefonas, kai miegate naktį?

Mindaugas Bružas

Mobilusis ryšys taip giliai įsiskverbė į mūsų gyvenimą, kad nebeįsivaizduojame dienos be savo mylimo išmaniojo telefono. Miegame ir atsibundame su šiuo prietaisu rankoje, su juo einame į tualetą, su juo valgome. Tačiau mažai kas susimąsto apie tokio prisirišimo prie telefono pasekmes mūsų sveikatai. Ekspertai įspėja, kad laikyti mobilųjį telefoną šalia savęs miegant gali būti pavojinga.

Daugiau apie tai, kokiu atstumu turėtų būti jūsų išmanusis , kai miegate, skaitykite šiame straipsnyje.

Kodėl jūsų telefonas neturėtų būti šalia, kai miegate?

Kodėl telefono laikymas šalia lovos gali būti pavojingas? Ekspertai pažymi, kad nors šiuolaikiniai yra išbandyti dėl saugumo, optimalus atstumas tarp telefono ir klausiančiojo galvos turėtų būti ne mažesnis vienas metras.

Todėl nereikėtų miegoti su telefonu rankoje, laikyti po pagalve ar ant lovos šalia savęs. Geriausia naudoti belaides ausines, kad nereikėtų telefono laikyti arti galvos. Jei mobiliojo ryšio bazinė stotis yra toli ir ryšys yra silpnas, telefonas sunaudoja daug energijos ryšiui su stotimi užmegzti, todėl padidėja spinduliuotės poveikis.

Telefonas miegant

Šių rekomendacijų ypač svarbu laikytis žmonėms, turintiems širdies stimuliatorių, nes įtaisai gali sukelti elektromagnetinius trukdžius.

Be to, daugelis ekspertų teigia, kad žiūrėti į išmaniojo telefono ekraną prieš einant miegoti taip pat nerekomenduojama. Tai gali pakenkti mūsų regėjimui ir trukdyti miegui. Ekrano šviesa veikia melatonino, miego hormono, gamybą ir gali sukelti miego sutrikimų.

Geriausia valandą prieš miegą padėti mobilųjį telefoną į šalį, nusistatyti žadintuvą ir prieš einant miegoti duoti savo kūnui laiko atsipalaiduoti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą