Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip vairuotojai apgaudinėjami automobilių servisuose: ekspertas atskleidžia pagrindinius sukčių triukus

Adomas Račkauskas

Autoservisuose ir padangų montavimo dirbtuvėse dėl masinio žieminių padangų keitimo į vasarines prasideda sezoninis antplūdis. Tokiomis aplinkybėmis nuolat pasirodo istorijų apie tai, vairuotojus apgaudinėja nesąžiningi servisų . Ekspertas Adomas Pocius atskleidė pagrindines sukčių gudrybes, į kurias turėtumėte atkreipti dėmesį.

Siaubo istorijos apie kritinį padangų nusidėvėjimą

Vienas iš dažniausių triukų – sukelti vairuotojų paniką dėl padangų būklės. Nesąžiningi technikai gali teigti, kad yra ties kritinio nusidėvėjimo riba ir jas reikia nedelsiant pakeisti, net jei tai netiesa. Prieš sutikdami pakeisti padangas, turėtumėte paprašyti papildomų patikrinimų ir patvirtinimo.

: Europoje minimalus leidžiamas vasarinių keleivinių automobilių padangų protektoriaus gylis yra 1,6 mm, žieminių – 3 mm.

Kaip atrodo nusidėvėjusi padanga
Kaip atrodo nusidėvėjusi padanga (kairėje nauja padanga, dešinėje – nusidėvėjusi)

Įkyrus pasiūlymas pirkti pigias naudotas padangas

Dar vienas dažnas sukčiavimo būdas – bandymas parduoti vairuotojui senas padangas, prisidengiant naujomis arba geresnės kokybės padangomis. gali teigti, kad šios padangos yra pigios, tačiau iš tikrųjų jos gali turėti paslėptų defektų arba būti netinkamos naudoti. Prieš pirkdami visada patikrinkite padangų ženklinimą ir būklę.

Padangų ženklinimas / Melga nuotr.
Padangų ženklinimas / Melga nuotr.

Apgaulė dėl ratlankių išlenkimo

Kitas dažnas sukčiavimo būdas – apgaulė dėl ratlankių būklės. Mechanikai gali teigti, kad ratlankiai yra pažeisti arba iškrypę ir juos reikia keisti, nors iš tikrųjų jų būklė gali būti gera. Svarbu paprašyti objektyvaus ratlankių būklės įvertinimo ir, jei reikia, kreiptis į kitą specialistą dėl antros nuomonės.

 

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą