Kaip valgyti darbe: 5 pagrindiniai patarimai

Sandra Alšauskienė

Atraskite raktą, išlaikyti sveiką mitybą įtemptomis darbo dienomis, naudodamiesi šiais penkiais svarbiais patarimais. Šios strategijos padės jums išlikti energingiems visą dieną.

Paaiškiname, kaip sveikai maitintis darbo dienomis, pateikiame praktinių patarimų ir gudrybių. Sužinokite, kaip optimizuoti savo savijautą darbe.

Planuokite savo valgymus

Norint gerai maitintis darbo dienomis, svarbu iš anksto suplanuoti savo maistą. Savaitės pradžioje skirkite šiek tiek laiko patiekalų planui ir maisto produktų sąrašui sudaryti.

Tai padės jums išlikti organizuotiems ir užtikrinti, kad turėsite visus reikiamus ingredientus.

Supakuokite pietus

Į darbą pasiimti savo pietus – puikus būdas gerai maitintis darbo dienomis. Pakuodami pietus galite kontroliuoti, ką valgote, ir rinktis sveikesnius produktus.

Į pietus įtraukite subalansuotą baltymų, angliavandenių ir kitų maistinių medžiagų mišinį. Rinkitės neskaldytus grūdus, liesus baltymus ir daug vaisių bei daržovių.

Valgymas darbo vietoje

Išmintingai užkandžiaukite

Užkandžiavimas gali trukdyti gerai maitintis darbo dieną. Užuot užkandžiavę nesveikais užkandžiais, pavyzdžiui, traškučiais ar saldumynais, rinkitės maistingus užkandžius.

Ant darbo stalo turėkite sveikų užkandžių, pavyzdžiui, riešutų, sėklų ar šviežių vaisių, atsargų. Jie suteiks jums energijos ir padės užkandžiauti tarp valgymų.

Gerkite pakankamai vandens

Gerti pakankamai vandens yra svarbu bendrai sveikatai ir gali padėti gerai maitintis darbo dienomis.

Troškulys dažnai painiojamas su alkiu, o tai lemia pernelyg didelį maisto suvartojimą. Ant darbo stalo laikykite vandens buteliuką ir gerkite visą dieną. Stenkitės kasdien išgerti bent aštuonias stiklines vandens.

Praktikuokite sąmoningą valgymą

Sąmoningas – tai praktika atkreipti dėmesį į esamą akimirką ir mėgautis kiekvienu kąsniu. Valgydami sąmoningai, labiau tikėtina, kad mėgausitės maistu ir liksite sotūs.

Nevalgykite prie darbo stalo ar susitelkę į darbą. Vietoj to padarykite pertraukėlę ir susiraskite ramią vietą, kur galėsite mėgautis maistu. Kramtykite lėtai ir mėgaukitės skoniu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą