Jei tinkamai neprižiūrėsite savo puodų ir keptuvių, netrukus jie taps subraižyti ir netinkami naudoti. Todėl plaunant indus reikia nepamiršti kelių taisyklių.
Laikymas
Laikydami nesudėkite indų vienas ant kito.
Jei virtuvės indų yra daug ir nėra kitos išeities, tarp jų turėtumėte dėti rankšluosčius, kad paviršius nebūtų pažeistas.
Plovimas
Specialistai pažymi, kad po plovimo nereikėtų indų skalauti šaltu vandeniu.
Taip pat nereikėtų plauti puodų per karštu vandeniu. Visa tai gali pažeisti medžiagą ir palikti dėmių ant paviršiaus.
Mirkymas
Prieš plaunant indus geriau pusvalandį pamirkyti vandenyje. Tai padės greičiau nuvalyti paviršių ir nepažeisti jo spaudžiant, kai reikia nuvalyti maisto likučius.
Valikliai
Geriausia patiems pasigaminti ploviklių iš natūralių ingredientų.
Pavyzdžiui, paprastas baltasis actas gerai pašalins nešvarumus. Jį reikėtų atskiesti vandeniu santykiu 1:6.
Iškart po procedūros indus nuplaukite švariu vandeniu.
Džiovinimas
Nepalikite puodų ir keptuvių šlapių. Po plovimo nušluostykite juos rankšluosčiu, kad paviršius išliktų blizgus.