Arbata su mėtų lapeliais – gaivus ir aromatingas gėrimas, kuriuo galima mėgautis bet kuriuo metų laiku. Norint gauti geriausią gėrimo skonį ir aromatą, arbatą reikia ruošti laikantis šių taisyklių.
1 žingsnis: ingredientų paruošimas
Pirmasis žingsnis yra paruošti ingredientus. Jums reikės šviežių mėtų lapelių (iš parduotuvės ar savo daržo) ir verdančio vandens. Prieš dėdami lapus į puodelį, nuplaukite ir nusausinkite.
2 veiksmas: mėtų lapelių pjaustymas
Kitas dalykas, kurį reikia padaryti, yra supjaustyti mėtų lapelius. Dėl mažų gabalėlių mėtų aromatas ir skonis arbatoje bus ryškesnis.
3 žingsnis: arbatos virimas
Į arbatinuką ar puodelį suberkite susmulkintus mėtų lapelius ir užpilkite verdančiu vandeniu.
Palikite arbatą prisitraukti 5-7 minutes. Jei norite stipresnio skonio, laiką galite pratęsti 1-2 minutėms, po to gėrimas turi būti filtruojamas ir galėsite mėgautis jo skoniu bei neįtikėtinais aromatais.