Pasirodo, ilgas terminis apdorojimas gali neigiamai paveikti daržovių gebėjimą išsaugoti vitaminus. Virimo proceso metu dalis maistinių medžiagų gali būti sunaikinta.
Todėl svarbu jas ruošti taip, kad jos neprarastų savo maistinės vertės. Atidžiau pažvelkime į šį klausimą ir įsiklausykime į virėjų patarimus.
KAIP TINKAMAI VIRTI DARŽOVES?
Apžvelkime tris daržovių grupes.
- Žalias daržoves geriausia valgyti žalias. Jų nereikia ilgai virti. Kartais užtenka jas 3 minutėms įdėti į verdantį vandenį.
- Geltonos ir oranžinės daržovės. Nevirkite jų ant mažos ugnies. Geriau jas virti garuose arba įmesti į verdantį vandenį, uždarius puodo dangtį.
- Baltosios daržovės. Jas galite virti verdančiame vandenyje be dangčio. Paprastai pakanka 15 minučių virimo.
Virdami nenaudokite per didelio vandens kiekio. Įsitikinkite, kad vanduo daržoves dengia ne daugiau kaip 1 cm. Vandens ir daržovių santykis turėtų būti maždaug 1:3.