Kaip yra vykdoma efektinga darbuotojų atranka?

Jeigu įkūrėte naują įmonę arba jau turimoj dėl objektyvių priežasčių pritrūko darbuotojų, ateina metas ieškoti naujų. Tačiau nesinori pirkti katės maiše ir priimti į darbą būrį nežinia kokių sugebėjimų žmonių.

Kaip nesuklysti darbdaviui, ieškančiam darbuotojų savo įmonei?

Darbdaviui pasitikėti vien tuo kas rašoma darbo ieškančių ir savo paslaugas siūlančių asmenų gyvenimo aprašymuose, neverta, nes ten galima prirašyti nebūtų dalykų, kurie nė sudilusio skatiko neverti. Todėl praktiškiausia išeitis tokioje situacijoje talkon pasitelkti įmonę, kuri užsiima darbuotojų ir atranka.

Šios teikėjai prisiima visišką atsakomybę dėl savo veiklos rezultatų, o darbuotojų paiešką ir atranką atlieka labai kvalifikuotai, nes tam reikalui jau yra pritaikę efektyvią tvarką, kuri leidžia surasti bei atrinkti geriausius iš geriausių.

Kaip prasideda ir kuo baigiasi personalo paieška bei atranka?

Kandidatų į darbo vietas paieškos specialistai pirmiausiai susipažįsta su paslaugos užsakovo keliamais reikalavimais ir pageidavimais, su darbo kolektyve suformuota aplinka. Po to sudaro labai tiksliai būsimą darbo pobūdį atitinkantį skelbimą ir paleidžia jį į informacinį eterį.

Atsiradus kandidatams organizuojami pokalbiai su jais, kuriuose vertinami jų gebėjimai ne tik darbinėje srityje, bet ir bendravimo įgūdžiai, komandinio darbo . Dar vėliau ateina metas ir praktinėms užduotims.

Po šios procedūros vertinimui pateikiami atrinkti patys geriausieji kandidatai. Aptariami finansiniai klausimai. Paslaugos teikimas baigiasi tada, kai darbdavį tenkina visos pasiūlytos kandidatūros į tuščias darbo vietas.

Kaip dar gali būti tikrinamas kandidatų į siūlomas darbo vietas tinkamumas?

Jeigu darbdavys nori galutinai būti įsitikinęs kandidatų į darbo vietas tinkamumu, tam papildomai gali būti atliktas TRIPOD testavimas. Šiuo testavimo metodu galima įvertinti psichologines asmenines kandidato savybes, jo protinius ir kitokius gebėjimus. TRIPOD yra tikrai objektyvūs, nes leidžia įvertinti pagrindines, laiko neveikiamas žmogaus principines savybes bei jo palaikomas vertybes.

Šiuos testus sukūrė savo darbą puikiai išmanantys Estijos psichologai, todėl jie noriai naudojami Baltijos šalyse, kai įmonėms ieškoma darbuotojų. Tad jeigu ėmėtės verslo ir norite suburti šaunų darbo kolektyvą, pagalbos jo paieškoms kreipkitės į internetinę įmonę adresu: https://www.indigroup.lt/paslaugos/personalo-atranka/.

TAGGED:
Share This Article
Leave a comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos